TK Boltuka

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Naše akce Puťáky Puťák 7.-10.5.2014

Puťák 7.-10.5.2014

Email Tisk PDF

Letošní puťák se nesl ve znamení mnoha odjezdů a příjezdů. Začali jsme ve čtvrtek 8.5. ve složení Kubík, Míra, Šanti, Ráma a Karča na Hlaváku, odkud jsme vlakem jeli do Zdic. Tam se připojila Johanka. Po drobném zaváhání a hnusné cestě přes město jsme konečně došli na turistickou trasu a po ní na Vraní skálu. Tam jsme se pokochali výhledem a pokračovali vesele dál směrem na Karlovu Ves. Cesta byla příjemná, neztratili jsme se, nezmokli jsme, udělali jsme si přestávku na hřišti a dokonce i malinovku jsme zvládli. Kousek za Karlovou Vsí jsme si našli plácek na spaní a postavili přístřešek. Povečeřeli jsme instantní polévku a šli spát po náročném dnu. Brzy nás ale probudil déšť. Chvíli to vypadalo, že budeme muset sbalit spacáky a přečkat noc v sedě pod pláštěnkami, ale přístřešek vydržel a nakonec stačilo jen trošku posunout děti.

V pátek ráno nás čekala cesta na Křivoklát. V Roztokách jsme posadili na vlak Johanku a přímo na nádraží poobědvali na hromadě klád. Pak jsme vyrazili na hrad. Chvilku jsme se poflakovali na nádvoří mezi slavnostně oblečenými rodinkami na výletě, doplnili vodu a pak si šli dát do podhradí kafe a zmrzlinu. Na zahrádce na nás pořád pokukovali pán a paní, ze kterých nakonec vypadlo, že nás znají z Dědiny. Potom jsme se vydali hledat do kopců nad Roztokami místo na spaní. Byl to trošku oříšek, ale povedlo se. Sice jsme trošku překvapili místní chataře, ale nikdo nás z lesíka nevyhodil. Postavili jsme ještě lepší přístřešek než předchozí noc a k večeři jsme si uvařili těstoviny s rajčatovou omáčkou. Ta byla původně polévkou, ale stačilo trochu kouzlit a bylo z ní parádní hlavní jídlo :-) V noci zase pršelo, ale tentokrát to téměř nikoho ani nevzbudilo.

V sobotu ráno Šanti, Ráma a Karča odešli do Roztok na vlak do Prahy a přijeli Jirka, Zuzka a Dalien z Prahy a Hanka z Plzně. Na popsání jejich části trasy si ale budete muset ještě chvilku počkat :-)